dette var første gangen jeg overhode har skutt ett dyr med pistol.
5" STI med 8,5 gr.N-105 og 147 gr.hornady xtp gjorde susen.dyret skutt på 20 meter
og løp 70 meter.kula gikk tvers igjennom

casull


 
 

Vi kjørte fra Paardenberg til Peet`s farm , derifra 25 Km til nabo farmen som det ikke har vert jakta på.Når vi nærmet oss farmen så vi flere kuduer, dem stakk selvfølgelig inn i bushen. Vel framme ble vi møtt noen små hunder, ei tispe er veldig kjælen, så den får litt kos .Vi blir bedt inn til te og der planlegger vi jakta. Farmeren forer kuduen kvar dag Kl.10. Vi bygger da en blind av bush på bakken der han forer. Kl. 10 kommer han med foret og kjører tilbake som vanlig, vi sitter stille som mus i 2,5t., men selvfølgelig kommer vinden feil vei og forråder oss.

Kjører bort og tar en prat med farmeren når vi reiser derifra følger tispa etter, Peet stopper og jager den tilbake Kjører som fa.. mot Peet`s farm så hun ikke skal følge etter. Vi skal opp i en blind som er bygd i et tre ( der Boro skjøt sin kudu ). Parkerer noen hundre meter fra plassen ,sniker oss innover ser noen kudu kuer, dem trekker inn i bushen.
Vi klatrer opp, gulvet knirker så her må man trå forsiktig , setter oss på benken og føler meg trygg på camo. nettet skjuler bevegelser.
Etter 1 t. kommer kudu kuer inn og spiser men de er nervøse .Føler de ser oss men vi sitter helt stille. Plutselig stikker hele gjengen, men hvem skremte de.Vi ser oss om og nede på bakken sitter tispa som eg kosa med, den har fulgt etter hjul spora i 10Km..Peet klatrer ned tar med tispa opp .Det er Ca. 3m ned til bakken.Bikkja er så kjælen at det reine plaga men ho legger seg til å sove omsider.
Vi har kvelds sola i ryggen , det er fint tenker eg da har dyra sola i øyene.
Så ser eg to bukker komme forsiktig inn fra venstre , 50 60 meter fra oss begynner vi å reise opp sakte . Så ser eg bikkja vakne og springer bort til andre sida for å se bedre. Kuduene ser dette og stikker , den største til venstre den andre rett frem , snur og ser rett på oss der vi står halvveis oppreist, tiden går ryggen verker som bare faog kroppen rister av den anspente stillinga.I høyre øyekrok ser eg en impala komme, den går direkte bort til foret spiser litt
Da blir det bevegelse i kuduene , de kommer fra alle kanter sikkert 10-15Stk.
I mellomtiden har eg putta løpet og kikkerten på T/C gjennom camo. nettet får å skyte mot foringsplassen .
Kjenner noe pirker meg i ryggen og ser ned på handa til Peet , der han peker med en finger til høyre. Vrir da hode til høyre og ser en stor kudu komme sigende inn på 25 meter, greier da å vri T/C ut av camo. nettet uten å henge seg fast (jævla flaks) Legger korset bak bogen og lar skuddet gå , som føltes bra.Når skuddet kom, hoppa bikkja ned og for etter kuduen som var påskutt .

Gunnar

 

 

 

 

På nytt starter dagen altfor tidlig etter min mening opp kl 0500 eller tidligere er forferdelig. Vi kjører ut og det hele starter.

Jeg er lei av å sitte på post, vi skal ut å gå. Det går mange timer gjennom det tørre landskapet. En vind som aldri får bestemt seg. Torner som enten stikker eller skjærer. I dag har vi med en tracker ved navn Johannes.

På lang avstand oppdager Johannes en stor flokk med Impalaer. Vi lurer oss innpå, men vinden lurer oss i stedet og flokken forsvinner med noen kjempe hopp.

En time senere ser vi flokken og nå er det Fredrik forandrer taktikk. Vi åler oss i den tørre røde sanden, sakte mot dyra. Det er 70 meter mellom flokken og oss, bukken har luktet oss, men vet ikke hvor vi er pga. vinden som forandrer retning hele tiden. Bukken løper i ring rundt flokken og brøler. Sakte retter vi oss opp i knestående og Fredrik bruker kikkerten flittig for å finne riktig dyr, han peker, der er bukken

Impalabukken står nå helt stille for å lokalisere oss, jeg retter opp rifla og Impalaen går ned.

Kristian

 


 

Det begynner å bli sent så vi ble enige om å reise tilbake til farmen. På veien ut av bushen da sola begynner å gå lavt, oppdager Fredrik en stor Kudu ca 180 meter ut i bushen. Bilen bremser forsiktig ned, Mona s jaktinstinkt våkner, Fredrik smiler. Stående på landroverens plan løftes rifla forsiktig opp. Jeg ser hode og litt av halsen. Det blir et perfekt nakkeskudd og Kuduen går rett ned.

Kristian

 


  En større gris kommer inn og de andre drar sin kos. Holdet er ikke mer en 25 meter og det er ulidelig spennende og sitte der. Jeg bestemmer meg for den, men den står og drikker med rumpa mot meg. Ikke det at 378 kula ikke ville tatt denne grisen på langs, men......

Jeg vet at når denne grisen er ferdig med og drikke kommer den til og GÅ!! som alle andre vurtegriser gjør. De står eller så går de og det uten og se seg tilbake et sekund. Løfter FA`n og følger spent med. DER! er den ferdig, bråsnur og går. Følger på og trekker av med sikte litt foran i bogbladet. Grisen går ned i smellen og blir liggende og sparke et par sekunder før det er over. Kjenner at jeg småskjelver litt før det roer seg.

Alex og Johannes går for og hente bilen, mens jeg trekker grisen inn i skyggen. Ingen grunn til og eksponere god mat for 27 grader for lenge. Blir sittende i blind litt og tenker igjennom dagen. Bestemmer meg for og gå ut av blindet for og finne meg en busk og sette meg i. Det er i hvert fall en time til de er tilbake, så jeg kan like godt sitte ute og postere litt. Merker noe i side synet og fryser til !. Kan ikke se hva det er men tør ikke og og røre meg. Det er ikke mer en en halv time siden jeg skjøt grisen så jeg kan ikke forestille meg at det kommer noe dyr inn nå.

Ti minutter går og jeg begynner og lure på om det bare var noe jeg innbilte meg. Bestemmer meg for og sitte litt til og det går ikke mange minuttene før en stor enslig Impala bukk kommer ut fra buskene. Det er nesten vondt og se på den. Livet blant predatorer har gjort den skvetten på grensen til det parodiske. Den vet at den er i livsfare og skvetter til ved den minste lyd. En "Grey Luri" setter i et svare leven og Bukken raser i panikk inn i buskene igjen. Jeg bruker tiden den er borte til og komme meg i en bedre posisjon. Ti minutter er den der igjen. men bruker ulidelig lang tid på de 30 meterne frem til vannet. Igjen skvetter den til og rygger. Nå er det nok, nå er det mine nerver som ikke tåler mer. Den står vinklet litt fra meg og ser mot stedet der siste lyd kom fra. Presser av en halv kilo på avtrekket. Løfter og skyter i det siktet faller inn bak bogbladet og Impalaen detter som en stein. Phuuu.!!! puster lettet ut. Spiller ikke noen rolle om det er Bever, Impala, eller Rev jakten er uhyre spennende uansett. Går ut til Bukken for og dra den inn i skyggen i påvente av Alex og Johannes. Skal ta den i geviret da den løfter rolig på hodet og ser på meg, jeg skvetter så hjertet kiler seg på siden av adamseplet. Fy f...... Jeg går litt tilbake og ser inngangshullet perfekt plassert rett over hjertet og gjennom begge lunger. Det er i hvert fall fem minutter siden jeg skjøt den. Det må bare være en "høgge hodet av høna" reaksjon!!?? for den må jo være død. Jeg går bort og igjen løfter den hodet og ser rolig på meg før den legger hodet ned i sanden og puster ut. Phuhh det var "scary shit" nesten overnaturlig. Jeg setter meg ned på huk for og få ned pulsen.

Calibros